Feed on
Posts
Comments

Skolan först!

Lärarförbundet driver nu valkampanjen ”Skolan först” vilket är ett mycket bra initiativ tycker jag. Utrustad med t-shirten åkte jag till jobbet där barnen protesterade och tyckte att ”ni lärare tycker alltid att man ska sätta skolan först, men varför då egentligen???”

Jag fick förklara att här handlade det om att sätta skolfrågorna först i valet och att se till att skolan får mer resurser osv. Då tyckte de att det var okej.

Men det fick mig att tänka. Ofta säger vi till barnen att ”skolan måste gå först”. ”Skolan är viktigast”.
Nu kommer jag att få en massa lärare på mig, men jag tycker faktiskt att barnens fritid är precis lika viktig som skolan.

För en människa är det precis lika viktigt att ha en meningsfull fritid med vänner och hobbys, som att ha ett jobb.

För mina elever är det lika viktigt att få åka på fotbollsträning och träffa bra pedagogiska tränare där, och där lär de sig massor som de har nytta av i livet.

Skolan ska inte tro att den har ensamrätt på utbildandet. För det har den inte. Jag tror att de flesta lärare vet det idag. Men inte alla. Och fortfarande hörs föräldrar säga ”det är viktigt att du gör skoljobbet först”.

Skolan först – i valet!

Skola och fritid på lika villkor – för barnen!

hämta (1)

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet