Feed on
Posts
Comments

Tiden tiden tiden tiden

Det finns så mycket bra man kan göra i skolan för att utveckla barnens lärande. Det finns så mycket man VILL göra och så mycket barnen VILL göra.

Det finns mycket man MÅSTE göra också. Och just nu känns det som att den vanligaste frasen vi använder inom skolans värld är ”När ska vi hinna göra det då?”

Mycket ska göras, och på samma tid som förut. Jag är gnällig jag vet, men det är så mycket som ska göras som man egentligen vill göra, och så hinner man inte. Det är tröttsamt. Det tar mycket energi att inte hinna göra det man vill göra.

Jag vill ju hinna fånga ögonblicken och få stundens infall. Jag vill ju surfa på barnens intressevåg. Jag vill ha tid att individualisera min undervisning betydligt mer än nu. Jag vill ju vara en bra pedagog – en som går med mina elever och hjälper dem att hitta sina styrkor och utveckla sina förmågor.

Den där tiden… som är konstant… Hm… Flera gånger på sistone har jag funderat på vad jag skulle kunna jobba med istället. Men allt jag kan är på sån hobby-nivå känns det som. Möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att arbeta med äventyrspedagogik på nåt sätt. Men starta eget… Brr… det vågar jag inte.

Och jag trvis ju med mitt jobb. Jag gillar det ju. Jag bara inte hinner det jag vill och behöver hinna.

solen februari 2013 082

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet