Feed on
Posts
Comments

Klippdockor

På mina engelskalektioner med elever i år tre brukar jag använda mig av olika karaktärer som eleverna själva skapar. När vi pratar engelska så är det karaktärerna som pratar med varandra, inte barnen. Det blir då enklare att våga prata.

Man kan göra handdockor, lerfigurer, fingerdockor osv. I höst beslutade jag mig för att använda klippdockor. Jag googlade på nätet och hittade MASSOR av sidor med olika klippdockor. Hade jag haft mer tid på mig hade barnen själva fått söka och välja vilken de ville ha. Men det tar tid när alla ska bestämma sig, så därför valde jag ut ett gäng dockor som fanns på sidan www.makingfriends.com

Riktigt bra sida! Nu har vi klippdockor med massa olika kläder, yrken osv. att utgå ifrån när vi lär oss engelska.

boken

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet