Feed on
Posts
Comments

Kloka saker…

I vår kommun så arbetar vi med ett PBS-projekt som innebär att varje skola/enhet har särskitl utbildade lärledare som varannan vecka leder så kallade lärande samtal med sina kollegor. Det kan handla om vad som helst, och har varit väldigt utvecklande för hela kommunen.

Med jämna mellanrum så har lärledarna träffar som inspirerar och som engagerar. Senast fick vi bl.a. se en film med Helge Skoog som hette ”Vad jag lärde av att inget lära” som var hur bra som helst. Den gick inte att hitta på youtube. Någon av er som vet vart man kan få tag i den?

Vår skolutvecklingsledare gav oss många kloka ord och saker att tänka på, t.ex. följande;

 • Vad vi vet bestäms av de frågor vi ställer oss (Mary Henning-Stout)
 • Det gäller att skapa ett behov av att veta!
 • Motivationen uppstår eller försvinner i ett möte.

Han pratade också om en bok av LarsÅke Kernell som jag nu funderar på att köpa. MEN å andra sidan så har jag att läsa för tillfället ändå. Det kanske får bli ett senare inköp…

Jag ska vara implementerare av den nya läroplanen, Lgr 11, och det jag är väldigt glad för är att de i alla kursplaner har tänkt utifrån följande tre punkter:

 • Den gode samhällsmedborgaren
 • Det livslånga lärandet
 • Den personliga utvecklingen

Visst känns det bra att dessa pespektiv genomsyrar skolans styrdokument! Jag ser faktiskt fram emot att få sätta mig in i de nya dokumenten och få diskutera dem med andra pedagoger. Kul!

bowling 015

Jag har också precis börjat med ett eTwinning-projekt som heter Snapshot Europe. Det ska bli väldigt roligt att kasta sig in i ett nätverkande. Idag ´har jag fått god hjälp av Decembertjej som haft en minikurs kring eTwinning. TACK!

2 Responses to “Kloka saker…”

 1. Camilla Hansson skriver:

  Hej!

  MÅste fråga om du fått tag i den där filmen. Jag såg den när jag gick på lärarhögskolan för 12 år sedan och har haft den i bakhuvudet sedan dess. Letat efter den med jämna mellanrum. Nu är aven jag implementerare av den nya läroplanen på min skola och då slog det mig att jag vill ha tag på den här filmen! Googlade och fick upp din sida! Så snälla….om du får tag i den eller vet var jag kan söka så hör av dig.

  Vore oerhört tacksam och jag kunde få frid i själen:)

  Mvh Camilla

 2. fnissi skriver:

  Hejsan! Har tyvärr inte hittat filmen… 🙁
  Verkar svår, eller rättare sagt OMÖJLIG att få tag i! 🙁

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet