Feed on
Posts
Comments

Pyssla mera!

Det är ju så oerhört roligt att pyssla – och jag tänkte dela med mig av lite pysselidéer som min dotter gjort eller som jag gjort med mina elever.

Saras bilder 1113

En gran av händer! Man låter helt enkelt barnen göra varsin hand och använder sig då av olika gröna nyanser för att den ska se mer levande ut. Sedan är det bara att klistra på och dekorera. Man kan ju även ha glitter och någon annan slags toppstjärna.

Saras bilder 1120

Att få formge en egen ljusstake av lera är roligt – se bara till att hålet för ljuset blir lagom så att ljuset står stabilt!

Saras bilder 1547Saras bilder 1545

Ett pyssel för de lite äldre barnen kanske – en julkortshållare där man kör in julkorten (eller vykort överhuvudtaget) i spåren och har dem samlade på ett snyggt och roligt sätt.

Saras bilder 1685

Enkelt julkort med gran! Vik papperet på mitten och sedan på mitten igen. Klipp ut en halv granform så att du får två likadana granar. De är ju redan vikta på mitten så det är lätt att se mittlinjen. Klistra ihop dem genom att ta klister på ena halvan och trycka ihop med den andra granen. Därefter klistrar du fast granen på ett kort. Låter det krångligt? Det är det inte – men jag är lite kass på att förklara! =)

Saras bilder 1692

Dekorera gärna med glitter och ljus!

Saras bilder 1979

Sockerbitslyktor är ju klassiska och ger ett väldigt fint sken. Vi använde lim – för då blir de inte riktigt lika åtråvärda att käka på. =)

Saras bilder 1703

 

Flaskluciatåg är enkelt att göra. Man klär helt enkelt en flaska med gipsbindor (och låter det torka en dag så det blir helt torrt) och sedan klistrar man på ett huvud och dekorerar.

Lycka till med pysslandet!

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet