Feed on
Posts
Comments

Mallans monsterkalas

Det är ju ett tag sedan nu, men vi ordnade i alla fall ett monsterkalas för Mallan. Hon fick härja runt med kompisarna i en gympasal, och vi lekte lekar som ”inte nudda golv” där det gällde att samla ihop stormonstrets otäcka ormar (band) och tjockspindlarna (ärtpåsar) som rymt från sina burar. Barnen fick arbeta tillsammans och målet var att de skulle hitta ALLA ormar och spindlar. Jag tycker att det är bra att låta barnen jobba som grupp istället för att de ska tävla mot varandra. Det blir bättre gruppkänsla då. De fick olika uppdrag som de skulle försöka att klara av. Om de klarade av uppdragen så skulle stormonstret sänka ner sin skatt en liten bit för varje klarat uppdrag. Skatten hängde i en svart tygpåse med en dödskalle på – högst uppe i taket i ringarna i gympasalen. Till slut hade de klarat så många uppdrag att de lyckades nå säcken – som innehöll – GODISPÅSAR förstås! =)

Saras bilder 235

Mallan var supersnygg med färg i håret (tack faster Maja) och äckligt målad i ansiktet. Hon var riktigt nöjd med sig själv.

Saras bilder 221Saras bilder 224Saras bilder 228

Vi bjöd först på kakbuffé där det fanns krokodiler, monsterögon, blodiga vampyrfladdermöss, hajar, chokladdoppade avhuggna fingrar och bajskorvar. Mums! Kan tipsa om att man hittar MASSOR av roliga pepparkaksformar på www.formina.se

Saras bilder 243

För att hitta var man skulle sitta använde jag mig av ett monstermemory som finns på www.ungafakta.se . Barnen fick ett monster, och sedan skulle de hitta samma monster som låg någonstans vid bordet.

Saras bilder 248

Spöken fanns det gott om på kalaset. En hederlig ballong med lakan över. Ibland knyter jag också fast en ficklampa i så att den lyser.

Saras bilder 302

Alla barn fick göra sig ett eget monster. De fick gamla burkar som vi först klädde med vitt papper. Sedan målade barnen händer, fötter, huvud m.m. utifrån monstermallar som finns på www.ungafakta.se och sedan arrangerade vi dem på burkarna. Blev lite kaotiskt, men alla barn blev nöjda med sina monsterburkar, som de kunde ha grejer, pennor och godis i. Mallan gjorde en Frankensteinare. Söt va! Hade man haft mer tid på sig kunde man ju målat med vattenfärger så hade det blivit snyggare färger. Och kanske laminerat de olika delarna så att de hade varit stabilare.

Det var många saker jag tänkt att göra på kalaset som jag inte hann förbereda – t.ex. klistra monsterögon här och var i rummet och på sugrören. Men det blir väl fler kalas – om inte annat så vid Halloween.

Mallan var nöjd med kalajset – och då är jag det också! =)

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet